Denho Acar efterlyses internationellt

Original Gangsters ledare Denho Acar isoleras i Turkiet.


Original Gangsters ledare Denho Acar, som vistas i Turkiet, efterlyses internationellt för bombattentaten i Stockholm. Sedan tidigare har han häktats i Linköping och i Stockholm i sin frånvaro. Planen är att också få honom häktad i Göteborg.

– Att han häktats gör att vi nu kan skicka ut en europeisk arresteringsorder. Då grips han direkt om han åker till ett land inom EU, säger Tora Holst, chefsåklagare i Stockholm, till Expressen.

I och med att Turkiet inte är medlem i EU lämnar landet generellt inte ut egna medborgare till andra länder.

– Det händer ofta att även länder som vi inte har utlämningsavtal med utlämnar efterlysta personer till Sverige, säger chefsåklagaren Thomas Ahlstrand till Expressen.

Under sommaren har Ahlstrand tillsammans med övriga åklagare i hemlighet med polisen arbetat för att sätta stopp för Original Gangsters verksamhet.

– Man kan säga att det är en gemensam aktion, säger han till Expressen.

Acar är misstänkt för att ligga bakom två utpressningsfall, två bombattentat och en anlagd brand. Vidare ska Ahlstrand försöka få Acar häktad för ett utpressningsförsök i Strömstad, där OG-ledaren är misstänkt för att ha hotat en man, dennes flickvän och ett barn.

– Luften gick ur mig när han började hota min familj, berättar mannen för polisen.

Acar nekar till brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!