Åtal för bombdådet på Södermalm

Men gängledaren Denho Acar kan inte ställas inför rätta.


SOLNA. Under onsdagen åtalades sju män för det uppmärksammade sprängdådet mot en TV4-journalist på Södermalm i Stockholm.

Bomben var egentligen avsedd för en krogägare som stod i skuld till en man. Mannen hade sett ett teveinslag om Original Gangsters verksamhet och kontaktade gängledaren Denho Acar för att driva in skulden.

Men den kraftiga sprängladdningen utlöstes utanför fel lägenhet på grund av en namnförväxling.

– Det var en kraftig explosion och det var ren tur att den här journalisten inte blev dödad, säger kriminalinspektör Håkan Ström till Nyheter24.

Den ende som inte kunde ställas inför Solna tingsrätt i Stockholm var Acar, eftersom han bor i Turkiet. Landet lämnar nämligen inte ut sina medborgare och trots att han är internationellt efterlyst är han säker så länge han inte lämnar Turkiet.

De sju männen åtalas bland annat för olaga tvång, narkotikabrott, allmänfarlig ödeläggelse, försök till mord och anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse.

Ström vill dock inte gå in på hur man ska gå tillväga för att komma åt Acar.

–Det tänker jag inte gå in på, tillägger Ström för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.