Fredag 15 Okt
Stockholm

Migranter stormade Melilla

Omkring 150 afrikaner stormade tidigt i morse den spanska enklaven Melilla. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Omkring 150 afrikanska migranter stormade tidigt på måndagsmorgonen den spanska enklaven Melilla i Nordafrika och försökte riva ner det stängsel som omger den. Gränsvakter svarade med att skjuta tårgas och gummikulor, rapporterade den spanska radiostationen Cadena Ser.

Folkmassans angrepp kom vid Beni-Enzar, en av den starkt befästa enklavens infartsvägar från Marocko. Madridregeringen sade att två poliser ur civilgardet hade blivit slagna och att sex andra led av att ha andats in tårgas. Men polisen lyckades stå emot attacken och stänga grindarna vid Beni-Enzar, sade regeringen i sitt uttalande.

Migranter har intensifierat sina försök att ta sig in i Melilla, en Medelhavsstad med omkring 60 000 invånare, sedan de stängsel som omger staden skadats av stormar och skyfall de senaste veckorna.

I lördags grep marockansk polis 50 afrikanska migranter som försökte komma in i Melilla genom ett sådant hål i barriären. Tusentals migranter är fast i Marocko. Inte sällan sover de i åratal i skogarna kring Melilla i hopp om att någon gång komma in i Europa.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela