Tisdag 27 Sep
Stockholm

Lögndetektorer testar bidragstagare

Gordon Brown ska få britterna att hålla sig till sanningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Storbritannien och premiärminister Gordon Brown fortsätter kampen mot bidragsfusket. Nu ska bidragstagare som myndigheterna inte litar på kontrolleras med lögndetektorer. Far de med osanning kan de bli av med sina pengar.

I samband med "Queen's speech", drottningens tal, där den brittiska regeringens planer för det kommande året presenteras, sa Gordon Brown:

– När regeringen drar sitt strå till stacken så räknar vi också med att medborgarna tar sitt ansvar. De som inte gör det kommer att känna av konsekvenserna. I ett rättvist samhälle är det vad folk förväntar sig.

De brittiska skattebetalarna går miste om nära fem miljarder kronor på grund av felaktiga uppgifter till myndigheterna. Därför skärper regeringen reglerna för bidragstagare samtidigt som den planerar för att underlätta för personer med höga bostadslån för att klara amorteringarna, skriver The Guardian.

Regeringen föreslår att kommunerna ska använda lögndetektorer till hjälp i uppföljningsarbetet. Det har visat sig i flera pilotprojekt runt om i Storbritannien att kommunerna har sparat mångmiljonbelopp på grund av åtgärderna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.