Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fler britter kan vara skadade

Nyheter | 27/11/2008 09:47

Västerlänningar hålls fortfarande som gisslan.

Paniken tog struptag om Indien i natt efter att tungt beväpnade terrorister riktade in sig på brittiska och amerikanska medborgare och döda 101 människor.

En indisk polistalesman sa att sex utlänningar har dött. Sju brittiska medborgare skadades i attackerna, enligt den brittiska ambassadören i indien.

Men man tror att fler brittiska medborgare har skadats.

Englands premiärminister Gordon Brown beskriver attackerna på olika mål i Bombay, som "skandalös".

I morse, omringades hotellen Taj Mahal palace och Oberoi Trident, av indiska trupper och det rapporterades att västerlänningar hölls som gisslan inne i hotellen. Även i stadens finansdistrikt hålls gisslan.

Den brittiska turisten Cheryl Robinson, var fångad på Taj Mahal Palace-hotellet och gömde sig under ett bord under attacken.

– Vi åt middag när vi hörde skottlossning. Hotellet var översvämmat av vatten efter att en vattenledning hade skjutits sönder. Vi låg i vattnet och gömde oss. Jag var livrädd.

I USA, sa en regeringstjänsteman att "vi fördömer terroristattackerna som har ägt rum i Indien.", skriver The Independent.

Skrivet av: