Fler britter kan vara skadade

Västerlänningar hålls fortfarande som gisslan.


Paniken tog struptag om Indien i natt efter att tungt beväpnade terrorister riktade in sig på brittiska och amerikanska medborgare och döda 101 människor.

En indisk polistalesman sa att sex utlänningar har dött. Sju brittiska medborgare skadades i attackerna, enligt den brittiska ambassadören i indien.

Men man tror att fler brittiska medborgare har skadats.

Englands premiärminister Gordon Brown beskriver attackerna på olika mål i Bombay, som "skandalös".

I morse, omringades hotellen Taj Mahal palace och Oberoi Trident, av indiska trupper och det rapporterades att västerlänningar hölls som gisslan inne i hotellen. Även i stadens finansdistrikt hålls gisslan.

Den brittiska turisten Cheryl Robinson, var fångad på Taj Mahal Palace-hotellet och gömde sig under ett bord under attacken.

– Vi åt middag när vi hörde skottlossning. Hotellet var översvämmat av vatten efter att en vattenledning hade skjutits sönder. Vi låg i vattnet och gömde oss. Jag var livrädd.

I USA, sa en regeringstjänsteman att "vi fördömer terroristattackerna som har ägt rum i Indien.", skriver The Independent.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.