Khaddafi kräver italienska donnor

Den lybiske diktatorn går in för skönhet och sedlighet på party i Rom.


ROM. Det var inte länge sedan Italiens premiärminister Silvio Berlusconi ställde till med bikiniparty för sina vänner bland världens makthavare - med särskilt inbjudna unga skönheter. Bara veckor efter att hans fru ansökt om skilsmässa - på grund av just premiärministerns faiblesse för lammkött av det motsatta könet.

När Libyens ökände diktator och jetsetbeduin - Muammar Khaddafi - landade hos sin italienske värd, Berlusconi, tog han seden dit han kom.

Khaddafi la in en order på 500 italienska pinglor. Så nog har han smak för skönhet. Men till skillnad från det osedliga sjöslag man i dessa sammanhang kan förvänta sig av äldre män av Silvio Berlusconis kaliber hade Khaddafi en egenartad kravlista, enligt den brittiska tabloiden Daily Mail.

I stället för att - i likhet med den italienska premiärministern - bjuda upp mörkögda callgirls på rummet för att avnjuta hans "graverade bilder" tyckte Khaddafi att de unga damerna skulle konvertera till islam.

Han höll ett tal om islam och gav dem alla varsitt exemplar av koranen. Tillsammans med ett signerat ex av diktatorns eget magnum opus - Den gröna boken - som handlar om Khaddafis syn på islam, socialism och demokrati.

Därpå skickades de helt sonika iväg - utan att ha bjudits på så mycket som ett glas vin eller tilltugg.

– Jag vill understryka att inte en enda av flickorna tillbringade natten här, säger Alessandro Londero, på Rombaserade callgirlbyrån Hostessweb till Daily Mail.

– Jag räknade in dem och räknade ut dem. Det var inget fuffens. Det var helt enkelt en intressant kväll med samtal.

Khaddafi befann sig i den italienska huvudstaden för att delta i ett möte om fattigdom och hunger.

Den libyske diktatotorn är sedan länge ingen främling för besynnerliga kravlistor. När han reser iväg på statsbesök har han som stående krav att få ställa upp ett beduintält utanför byggnaden som härbärgerar honom.

Den här gången kontaktade en av hans medhjälpare eskortfirman Hostessweb för att be om 500 "vackra italienska flickor" till galakvällen.

De skulle vara minst 1,70 långa, mellan 18 och 35 år gamla och de fick inte ha på sig minikjolar eller urringat. Men "höga klackar var okej".

Ett flertal fick vända i dörren eftersom de inte var anständigt klädda eller för korta i växten.

När Khaddafi dök upp i en vit limousin - efter flera timmars väntan - var det i syfte att föreläsa om islams överlägsenhet.

Reaktionerna på diktatorns tal var blandade, men nästan alla flickor var överens om att servicen var skräp. Någon catering såg de inte röken av.

– Jag trodde jag skulle gå på fest - vi fick inte ens ett glas vatten eller lite snacks, sa en av flickorna.

When in Rome - ett uttryck som handlar om att ta seden dit man kommer - och en bra låt:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!