Onsdag 29 Sep
Stockholm

Tolvårig flicka fånge hos piraterna

"Jag har inte kunnat sluta tänka på den här flickan."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I tisdags släpptes den spanska trålaren Alakrana av de somaliska pirater på Indiska oceanen efter se veckor. Nu återger spanska tidningen El Mundo delar av den tidigare tillfångatagne kaptenen Ricardo Blachs dagbok. Fram träder en bild av hänsynslösa och kallblodiga kidnappare. Alakranakaptenen Blach skriver också bland annat om mötet med en tolvårig ukrainsk flicka ombord på ett annat kapat fartyg.

Blach togs ombord på lastfartyget Ariana bland annat för att lämna mediciner och träffade där flickan och hennes familj. Ricardo Blach skriver själv i sin dagbok om mötet den sjunde november:

"Det här påminner oss om att det finns ännu värre fall än vårt. Hennes mamma bönföll mig att ta dottern med mig. Men jag förklarade att det kunde jag inte. På hennes fartyg, Ariana, fanns tolv pirater. På mitt, Alakrana, fanns det 30. Jag har inte kunnat sluta tänka på den här flickan och på kvinnorna som fanns ombord."

Ricardo Blach tillägger att han önskar att piraterna dör och att han skulle vilja ha förgiftat deras mat. Av dagboksanteckningarna framgår också att piraterna hade våldtagit flera av de kidnappade kvinnor och att en av dem hade tvingats till en abort efter våldtäkten och efter denna blivit väldigt sjuk.

Lastfartyget Ariana är fortfarande kapat och kontrollerat av pirater och har varit det sedan 2 maj.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela