Glad på Facebook - förlorade sjukpeng

Att roa sig när man är deprimerad kan komma att kosta.


QUEBEC. Långtidssjukskrivna Nathalie Blanchard i Bromont i Kanada har blivit av med sin sjukpeng efter att glada bilder på henne publicerats på Facebook. Anledningen till hennes sjukskrivning är nämligen depression.

Försäkringsbolaget Manulife har betalat ut månatlig sjukpeng till Blanchard sedan hon sjukskrevs för en allvarlig depression för ett år sedan. Nu har Manulife stoppat betalningarna med hänvisning till bilder på Blanchard på Facebook, uppger Associated Press.

En försäkringsagent ska ha hittat graverande bilder på Nathalie Blanchard där hon har riktigt roligt. Bland annat bilder där Blanchard tittar på ett framträdande av den manliga strippgruppen Chippendales på en bar, glada bilder från Blanchards födelsedagsfest och från en solsemester.

Enligt Nathalie Blanchard själv var det på läkarens rekommendationer hon försökte roa sig eftersom det kunde påskynda hennes tillfrisknande. Försäkringsbolaget Manulife vill inte kommentera ärendet men säger att de generellt inte drar in sjukpeng enbart baserat på bilder från Facebook.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.