Tisdag 21 Sep
Stockholm

Skottlossning på universitet

En död. Tre skadade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UNGERN. Staden Pecs är i chocktillstånd. Ett universitet i staden drabbades av en skolskjutning vid 13.30-tiden på torsdagseftermiddagen. Skolan har cirka 150 elever från Skandinavien.

En ungersk student dog, en annan skadades och en lärare och städare skadades också i vansinnesdådet. En 23-årig farmakologistudent är gripen för dådet, enligt BBC.

–Det känns totalt orealistiskt. Det här är en väldigt sömnig småstad. Det händer aldrig något här. Jag tror inte att folk riktigt har förstått vad som hänt, säger Ebba Nilsson, 23, från Stockholm studerar till läkare på skolan till Aftonbladet.

Staden Pecs ligger cirka två och en halv timme söder om huvudstaden Budapest.

Skottdramat skedde på ett forskningsinstitut i biofysik. Universitet inhyser 25 000 studenter och är ett av landets största.

– Alla är enormt skakade. Folk har stått och gråtit utanför skolan. Folk tror inte att det är sant det som hänt, säger Ebba.

En annan svensk student, Darius Nordin från Huddinge, som läser medicin på universitet berättar att han hört att gärningsmannen avlossade de första skotten mot en städtant som vägrade att släppa in honom i byggnaden.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela