Stockholm

Tiotals dödade i tysk skolmassaker

Gärningsmannen tog sitt liv vid parkeringsplats.


Läs mer

WINNENDEN. Den 17-årige tyske skolmördaren jagades av polis efter den dramatiska skottlossningen på Albertville-Realschule i Winnenden, 20 kilometer utanför Stuttgart. Lokala medier rapporterar att han sköt sig själv vid en parkeringsplats i centrala Winnenden.

Polisen har även brutit sig in i den misstänkte gärningsmannens hem och tagit med hans mamma till förhör.

Elva elever befaras ha skjutits ihjäl och flera skadats på skolan i staden Winnenden i sydvästra Tyskland.

– Vi vet att han gick till Albertvilleskolan i den lilla staden Winnenden och så gick han in i två klassrum och dödade, så vitt vi vet, tio personer, sa Klaus Hinderer, presstalesman för polisen i Winnenden, tidigare till SvD.se.

Den siffran har uppdaterats till femton dödade, däribland nio elever, tre lärare samt en person på en klinik nära skolan.

Den vuxna mannen anlände till skolan i svarta armekläder vid 9.30 i morse. Väl där började han skrika och skjuta vilt omkring sig. Efter skolskjutningen flydde mannen i en bil mot stadens centrum.

Frank Nipkau, redaktör för den lokala tidningen, sa till tevekanalen N-TV att åtta elever och två vuxna var bland de dödade.

Mannen uppges vara cirka 180 centimeter lång och vara i 20-årsåldern. Enligt lokala medier var han tidigare elev vid skolan och hans föräldrar ska ha licens för ett stort antal vapen.

Skolan ligger i Winnenden, 20 kilometer från Stuttgart, och är en stad i förbundslandet Baden-Württemberg med 28 000 invånare.

Se ett videoklipp från BBC News om massakern.

Se CNN:s korrespondent rapportera från plats nedan.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.