Stockholm

En dödsskjuten vid skola i Norge

En person har hittats död efter ett skottdrama utanför en skola i Tromsö i Nordnorge.


Läs mer

Polisen misstänker en familjetragedi. En kvinna hittades död på en parkeringsplats vid en skola utanför Tromsö i Nordnorge på fredagsmorgonen. En man hittades också skjuten på platsen och han vårdas på sjukhus för livshotande skador.

Vid en presskonferens berättade polisen att den man som tidigare uppgavs ha dött på sjukhus, inte är död. Polisen misstänker att gärningsmannen är en av de skjutna.

– Två vuxna personer är inblandade och båda är skjutna. Det ser ut som om gärningsmannen är en av dessa två, säger polistalesmannen Einar Sparboe Lysnes, vid Tromsöpolisen, till NRK.

Mannen ska ha hoppat ut ur en bil och skjutit kvinnan på parkeringsplatsen. Därefter ska han ha försökt ta sitt eget liv, rapporterar I Tromsö.

Kvinnan gjorde sin lärarpraktik på skolan och enligt polisen hade paret, som var mellan 40 och 50 år gamla, en kärleksrelation.

Enligt NTB inträffade skottlossningen vid 8.30-tiden utanför Slettaelva på en grundskola. Ambulans, polis och en krisgrupp finns på plats för att stötta elever och personal på skolan.

– Barnen är i trygghet och ingen av dem är inblandade, säger skolans rektor, Karin Balstad, till Dagbladet.

Polisen uppges ha situationen under kontroll även om man ännu inte vet något om motivet för skottlossningen.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.