Onsdag 29 Jun
Stockholm

Albinomammor machetehackades

Två mammor till barn med albinism angreps av galna machetemän.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den blodtörstiga folkmassan utgjordes av vidskepliga människor som ville bli rika. Och som trodde att ben, hår och blod från albinos kunde göra dem rika. När de inte lyckades hitta sina offer gick de i stället på albinobarnens mammor. Med machete.

Som Nyheter24 tidigare berättat har attackerna mot albinos ökat explosionsartat i Tanzania. Efter att medicinmän salufört föreställningen att man kan utvinna trolldryck ur barnens hår, armar, ben och blod.

Minst 30 personer, som lider av albinism, har fallit offer för den mordvåg som spridit sig som en löpeld sedan mars i år. Däribland en sju månader gammal bebis. Och i går, torsdag, greps en man för att försökt sälja sin hustru, som lider av albinism.

I onsdags tvingade angripare en kvinna att ta med dem till sitt hem i jakt på hennes nio år gamla dotter i Kibondo, nära gränsen mot Burundi. När det visade sig att flickan inte var hemma angrep de i stället mamman.

Den andra attacken genomfördes av ett gäng på fyra män, som bröt sig in i ett hus tillhörande ett flyktingläger i Kigoma för flyktingar från Demokratiska Republiken Kongo. De letade efter ett barn med albinism.

Barnet, två år gammalt, lyckades undkomma upptäckt genom att gömma sig under sängen.

De båda kvinnorna behandlas nu för sina skador.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.