Albinomammor machetehackades

Två mammor till barn med albinism angreps av galna machetemän.


Den blodtörstiga folkmassan utgjordes av vidskepliga människor som ville bli rika. Och som trodde att ben, hår och blod från albinos kunde göra dem rika. När de inte lyckades hitta sina offer gick de i stället på albinobarnens mammor. Med machete.

Som Nyheter24 tidigare berättat har attackerna mot albinos ökat explosionsartat i Tanzania. Efter att medicinmän salufört föreställningen att man kan utvinna trolldryck ur barnens hår, armar, ben och blod.

Minst 30 personer, som lider av albinism, har fallit offer för den mordvåg som spridit sig som en löpeld sedan mars i år. Däribland en sju månader gammal bebis. Och i går, torsdag, greps en man för att försökt sälja sin hustru, som lider av albinism.

I onsdags tvingade angripare en kvinna att ta med dem till sitt hem i jakt på hennes nio år gamla dotter i Kibondo, nära gränsen mot Burundi. När det visade sig att flickan inte var hemma angrep de i stället mamman.

Den andra attacken genomfördes av ett gäng på fyra män, som bröt sig in i ett hus tillhörande ett flyktingläger i Kigoma för flyktingar från Demokratiska Republiken Kongo. De letade efter ett barn med albinism.

Barnet, två år gammalt, lyckades undkomma upptäckt genom att gömma sig under sängen.

De båda kvinnorna behandlas nu för sina skador.

Skrivet av:

Senaste nytt

Make mördade sin fru – får livstids fängelse

AI skriver hemtentor – fler studenter fuskar

Det blir allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, rapporterar P4 Jönköping.

Så mycket dyrare blir frimärket

Postnord höjer priset på frimärken. Från 1 januari kostar portot 18 kronor för ett brev på 50 gram. För brev som väger 100 gram blir priset 36 kronor.

Allt lägre inflation i eurozonen

Inflationen i euroländerna är nere på 2,4 procent på årsbasis i november, enligt preliminär samlad statistik från Eurostat. Nästan samtliga euroländer visar dessutom upp en negativ inflation på månadsbasis, jämfört med oktober.

Marknaden säker: ECB sänker i april

Sannolikheten för att Europeiska centralbanken (ECB) efter aprilmötet 2024 har sänkt sina styrräntor med 25 punkter (0,25 procentenheter) är nu i princip 100 procent, om man tittar på prissättningen på räntemarknaden.

Förskolor i utsatta områden behöver utvecklas

1 timme sedan
En bra förskola är viktig för att motverka utanförskap och segregation, enligt Skolinspektionen. Men en ny rapport från myndigheten visar att 17 av 30 granskade förskolor i socioekonomiskt utsatta områden behöver utveckla kvaliteten.