Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Albinos protesterar mot morden

- 19/10/2008, 13:42 -

I Tanzania går de med vit hud inte säkert. Nu funderar landets albinos på att fly.

Många albinos lever i dag i skräck. Efter skräckjakten mot dem som saknar pigment, där häxdoktorer vill åt deras vita hud har de fått nog. Tanzaniska albinos har nu demonstrerat mot lemlästningen.

Arrangörerna bakom demonstrationerna i den finansiella huvudstaden, Dar es Salaam, vill att myndigheterna gör mer för att skydda albinos. Ordföranden för Albinoförbundet i Tanzania, Ernest Kimaya, säger att ingen misstänkt har gripits eller fängslats.

– Vi kanske måste fly till ett säkert land om myndigheterna inte vill göra något åt albinomorden, säger han till tanzaniska tidningen The Citizen.

Runtomkring 30 albinons, vissa av dem bara bebisar, har mördats senaste året. Häxdoktorer använder deras kroppsdelar till att göra olika drycker och arteffekter som ska frambringa framgång och rikedom.

– Det är bara några få av oss som vågar gå på gatorna för de mesta stannar inomhus och andra inte vågar gå ut alls, säger han.

Skrivet av: