1 av 2
- Foto: Jens Dresling/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Peter Dejong/AP/Scanpix

61 gripna vid klimatmötet i Köpenhamn

Massiva protester mot danska flygbolaget Maersk Air under klimatmötet i Köpenhamn slutade med över 60 gripna demonstranter: "Polisen verkar inte lägga två strån i kors."


KÖPENHAMN. Under en demonstration mot Maesk Air och flera företag i samband med klimattoppmötet i Köpenhamn uppstod oroligheter.

Polisbevakningen är massiv.

- Det rör sig säkert tusentals poliser på stan just nu, säger Per-Ola Ohlsson, korrespondent för Kvällsposten.

Viss oro bröt ut bland demonstranterna och i skrivande stund hade 61 personer gripits av polis när demonstrationen hållit på i tre och en halv timme.

- 57 har anhållits för oroligheterna på gatan. En person är anhållen för narkotikabrott, två för öveträdelse av maskeringsförbudet och en för trafikbrott, säger en representant för polisen till Ekstrabladet.

"Our Climate not your business" var parollen för demonstranterna som till komp av djungeltrummor tog sig från centrala Köpenhamn mot mässområdet Forum där klimattoppmötet äger rum.

- Det har varit lite handgemäng, mest knuffar fram och tillbaka och någon batong har väl varit framme, men inga större bråk, säger Per-Ola Ohlsson.

Sammanlagt ska över 60 demonstranter ha gripits. Enligt KVP:s reporter på plats, Per-Ola Ohlsson, som bevittnade gripandet av en ung man, var det brutalt.

- Polisen här i Köpenhamn verkar inte lägga två strån i kors precis. Det var rätt våldsamt, säger han.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.