Angolanska barn får vård i Tyskland

Över 70 krigsdrabbade angolanska barn är i Tyskland för att få behandling.


(TT)Över 70 angolanska barn kom på lördagen till Tyskland för att få behandling för allvarliga sjukdomar, brännskador och funktionsnedsättningar.

För arrangemanget står hjälporganisationen Friedensdorf International, som bildades 1967 och hjälper drabbade barn i krigshärjade länder. Organisationen har sedan 1994 verkat i Angola där en brutal konflikt utkämpades mellan 1975 och 2002.

Flera tyska sjukhus deltar i projektet. Efter behandling och rehabilitering flygs de 72 barnen tillbaka till hemlandet.

Skrivet av:

Senaste nytt

Sis anmäler inte våldsbrott på ungdomshem

Kliver Europa fram för Ukraina om USA backar?

Ukraina larmar om att kriget kan vara förlorat om USA tar ett kliv tillbaka. Det europeiska stödet trappas upp, men inte nödvändigtvis tillräckligt. Man ska inte ta för givet att de europeiska länderna skulle öka sitt stöd bara för att USA minskar sitt, säger analytikern Björn Fägersten.

"Musk kommer inte ge sig"

Strejken mot Tesla har nu spridit sig utanför Sveriges gränser. Men att bilföretaget går med på IF Metalls krav om kollektivavtal är knappast troligt, menar experter. Det skulle vara en för stor risk för Elon Musk, säger den tyske branschgurun professor Ferdinand Dudenhöffer till TT.

Pisachefen: Svensk skola behöver mer disciplin

De svenska resultaten i kunskapsmätningen Pisa väcker reaktioner på OECD:s huvudkontor i Paris. Det är en besvikelse att se detta bakslag, säger Pisachefen Andreas Schleicher till TT. Hans budskap är tydligt: Det behövs mer disciplin och engagemang i svenska klassrum.

Terapi gav effekt vid klimatångest

Är det rätt att behandla befogad oro och nedstämdhet över klimatförändringarna? Ja, menar svenska forskare som är först i världen med att ha utvärderat ”klimatterapi”.

Kinas export ökar

Den kinesiska exporten ökade i november med 0,5 procent jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från den kinesiska tullmyndigheten. Samtidigt minskade importen med 0,6 procent.