Hans syster utnyttjades också

Den mördade bebisens syster utnyttjades också.


Det är tragedin som skakar hela England. Som har fått Storbritanniens premiärminister Gordon Brown att ryta ifrån. Som har fått hundra tusentals att skriva protestlistor till en socialtjänst som inget gjorde – som ignorerade ett allvarligt problem där den lilla 17-månaders bebisen Peter vanvårdades och misshandlades till döds den 3:e augusti 2007. Fortfarande har världen bilden av mordet på den 8-åriga engelska flickan Victoria Climbie färskt i minnet.

– Det får aldrig hända igen, sade Gordon Brown då. Men det gjorde det. Och nu kommer ännu fler händelser upp till ytan. Sådant som borde varit varningssignaler.

Peters syster ska nämligen också ha utnyttjats och misshandlats av samma män som till slut tog Peters liv, skriver brittiska Times i dag. Systern ska också ha varit inskriven i det register av barn som låg i riskzonen. Exakt samma register där Peters namn fanns med. Trots det gjordes inget.

Skrivet av:

Senaste nytt

Palestinsk skatt har nått Västbanken via Norge

Kritik mot EU-nej till företagsansvar

I december enades EU-länderna och EU-parlamentet om hur företag ska tvingas ta ett större ansvar för miljön och mänskliga rättigheter över hela världen.

Full pott för Volvo-chefen – 62 miljoner

Lastbilsjätten AB Volvos vd Martin Lundstedt fick full pott på bonusutbetalningarna i fjol. Med grundlön och bonus landade hans totala ersättning på cirka 62 miljoner kronor, visar årsredovisningen.

Argentina förhandlar om nytt stödpaket från IMF

Argentinas regering förhandlar om ett nytt stödprogram med Internationella valutafonden (IMF), rapporterar Bloomberg med hänvisning till en högt uppsatt regeringskälla.

Novaja Gazetas chefredaktör gripen i Moskva

Novaja Gazetas chefredaktör Sergej Sokolov har gripits i Moskva, rapporterar tidningen.

Resenärernas hårda kritik mot SJ: "Skiter i sina passagerare"

SJ möter återigen kritik från sina resenärer, som har fått nog av de försenade tågen. En användare skriver att hen är besviken på att "man skiter i sina passagerare".