Onsdag 23 Jun
Stockholm

Hemlös svensk misstänks yxmördad i Spanien

Den 60-årige svensken, även kallad ”El Solitario”, fick ta emot flera yxhugg i huvudet medan han sov på en parkeringsplats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

FUENGIROLA.  I den spanska badorten Fuengirola på spanska solkusten hittades den 60-årige hemlösa mannen blodig, knappt igenkännbar på en parkeringsplats i närheten av Svenska kyrkan.

Enligt polisen slog mördaren till när den förmodade svensken sov. Och högg honom upprepade gånger med yxan mot huvudet. De arbetar nu utifrån hypotesen att mannen, som gick under smeknamnet ”El Solitario”, enstöringen, är svensk.

- Det är fruktansvärt hemskt det som har hänt. Det handlar om ett brutalt överfall, som har gjort att det är svårt att identifiera honom, säger Siv Abrahamsson, som är verksam inom den kristna hjälporganisationen The Ark Christian Fellowship som hjälper de hemlösa och som säger sig ha känt den 60-årige svensken, till Svenska Magasinet.

Enligt Abrahamsson var 60-åringen en ensam man som inte gjorde mycket väsen av sig. Men var ett känt ansikte, en del avi gatubilden.

– En gång sa han till mig: "Jag har en del pengar men jag litar inte på banker”, berättar Abrahamsson.

– Det är något som du ska hålla tyst med, sa jag till honom då. En människa som går på tunga droger behöver pengar och kan gå över lik.

Fuengirolapolisen har varit i kontakt med den svenska ambassaden i Madrid och det svenska honorärkonsulatet i Málaga.

Enligt Abrahamsson finns det ett 40-tal hemlösa i Fuengirola varav sex är svenskar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela