Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sparkas efter korandans

Nyheter | 17/11/2008 01:45

Flickors dans med koranen i hand kan bli vicepresidentens avsked.

IRAN. Irans vicepresident har åter igen satt sig i klistret. Esfandyar Rahim Mashaie, som ansvarar för turismfrågor, arrangerade en ceremoni där några flickor dansade med koranen i sina händer. Fel, tyckte ett stort antal iranska medborgare, som nu kräver hans avgång.

Ceremonin ägde rum den 8:e november och skulle attrahera utländska investerare. Det är inte ovanligt att man inleder högtidligheter med att citera koranen, men den här gången tog flickorna med sig den heliga boken upp på dansgolvet. På plats satt ett stort antal mäktiga iranier som inte gillade vad de såg.

Laleh Eftekhari, chef över koranens riksdagsutskott, bad omdedelbart president Mahmoud Ahmadinejad att avskeda Mashaie. Tursismchefens andreman Mehdi Jahangari, som ansvarade för själva festen, har redan själv avgått.

Mashaie har redan ögonen på sig. I somras sa han offentligt att Iran är en vän till det israeliska folket, skriver Russia Today.

Skrivet av: