Torsdag 7 Jul
Stockholm

Topprepublikan: Palin blir inte ledare

Newt Gingrich tror att hajpen kring Alaska-guvernören snart är över.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mannen som personifierade republikanernas framgångssaga under 90-talet Newt Gingrich tror inte på Sarah Palin. Partiets vicepresidentkandidat som förlorade i årets amerikanska presidentval kommer inte ta täten i förändringsarbetet framöver, är bedömningen hos den förre talmannen i kongressen.

Sedan republikanerna åkte på en rejäl förlust i presidentvalet har frågan om partiets framtid väckts. Vissa förståsigpåare har förutspått att Palin skulle ta över rodret. Men det verkar inte bli så.

– Jag tror att hon kommer att vara en viktig spelare. Men hon kommer att vara en av 20 eller 30 viktiga spelare. Hon kommer inte att de facto vara ledaren, sa Newt Gingrich i en intervju i CBS-programmet "Face the Nation".

Palins popularitet i medierna har visserligen gett henne en skjuts, men när hon väl återgår till guvernörsposten i Alaska kommer hon att smälta in bland en mängd andra duktiga guvernörer, menar Gingrich. Han tror att partiets framtid snarare ligger i händerna på guvernörerna Bobby Jindal och John Huntsman, skriver TheHill.com.

Se klippet i CBS "Face the Nation" nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.