Fredag 25 Jun
Stockholm

Silvio Berlusconi "förlåter" sin angripare

Italiens premiärminister är "oförmögen att känna hat".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ROM. Silvio Berlusconi fick sin näsa demolerad under ett kampanjmöte i Milano den 13 december. Men nu förlåter han "på ett mänskligt plan" mannen som angrep honom - Massimo Tartaglia, skriver La Stampa.

Under en julhälsning via telefonkonferens med sina partikamrater i Frihetens folk - från sin villa i Arcore, norr om Milano, där premiärministern rehabiliterar sig efter attentatet, sände han ut ett försoningens budskap.

Enligt La Stampa har de som lyssnade på Berlusconis meddelande uppgett att premiärministern samtidigt sagt sig förlåta Tartaglia poängterat att domstolen när den avkunnar sin dom framför allt bör tänka på att det är ett allvarligt brott mot inte bara Berlusconi som person utan premiärministerämbetet och den italienska staten.

– Ni vet att jag inte har horn i sidan till någon, men vi får inte förmedla buskapet att man kan gå runt som man vill och attackera en premiärminster som representerar en institution, ska Silvio Berlusconi ha sagt enligt La Stampa.

Massimo Tartaglias försvarare är inte sen att bistå Berlusconi med att sprida en försoningsfull julstämning.

- Det gläder mig mycket att premiärministern accepterat Massimo Tartagligas bön om förlåtelse, säger hans advokat Daniela Insalaco.

- Jag tror att Berlusconi förstått min klients utsatta psykiska tillstånd. Och jag ska omedelbart informera min klient om de goda nyheterna.

Den 42-årige klienten är ännu kvar i häkte, trots att försvaret begärt att han ska överföras till rättspsykiatrin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela