Supertanker kapad utanför Kenya

Pirater har kapat en saudisk supertanker utanför den kenyanska kusten.


– Supertankern Sirius Star angreps cirka 450 nautiska mil sydost om den kenyanska hamnstaden Mombasa, sa en talesman för amerikanska marinens 5:e flotta, enligt TT.

Talesmannen bekräftade att piraterna tagit kontroll över tankfartyget. Sirius Star ägs av det saudiska oljebolaget Aramco och levererades från rederiet i Sydkorea så sent som i mars.

– Skeppet seglade under liberisk flagga, vid kapningstillfället, säger överstelöjtnant Nathan Christensen, till BBC.

Ombord finns besättning från Kroatien, Storbritannien, Filippinerna, Polen och Saudiarabien, rapporterar BBC.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

Billigare varor i Sverige gör semestern dyrare i sommar

Många jublar över billigare varor på hyllorna. Matpriserna sjönk i mars, exempelvis. Men de glada inflationssiffrorna ledde till en stor försvagning av den svenska kronan på fredagen. En dollar närmar sig 11 kronors gränsen, en av de högsta noteringarna någonsin i svenska kronor räknat.

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Från och med den 1 november kan tyskar enklare ändra sina namn och juridiska kön i officiella dokument. Det står klart sedan parlamentet i Berlin på fredagen röstat igenom en ny könstillhörighetslag.

Kristersson: "Detta är inte mitt Sverige"

Statsminister Ulf Kristersson (M) riktar ett budskap till de gängkriminella på Moderaternas Sverigemöte. Vi kommer att övervaka er. Plocka era statusprylar. Porta er. Vräka er. Och utvisa dem av er som inte är svenska medborgare.

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.

Viaplay byter ut delar av styrelsen

1 timme sedan
Den förlusttyngda strömningstjänsten Viaplay byter ut delar av sin styrelse.