Torsdag 30 Jun
Stockholm

Obama träffade McCain i Chicago

Ska jobba tillsammans för att lösa utmaningarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Blivande presidenten Barack Obama träffade under måndagskvällen senator John McCain i Chicago för första gången efter valet.

De var båda överens om att det amerikanska folket vill ha ledare som samarbetar för att "förändra den dåliga atmosfären i Washington", enligt CNN.

I ett gemensamt skriftligt uttalande direkt efter mötet säger de forna rivalerna att de hoppas kunna arbeta tillsammans för att ta tag i utmaningarna kring finanskrisen, och få till stånd en ekonomi med ny energi som skyddar landets säkerhet.

– I den historiska tid vi nu går igenom tror vi att amerikaner från alla politiska sidor vill ha ledare som kan samarbeta för att förändra de gemensamma och akuta utmaningarna vi nu upplever, säger uttalandet.

Skrivelsen fortsätter:

- Vi hade ett givande samtal idag om nödvändigheten i att skapa en ny era i Washington för att återställa förtroendet för regeringen, och få tillbaka välståndet och öka möjlgheterna för alla hårt arbetande amerikanska familjer, skriver Obama och McCain.

Enligt talesmän från båda håll tog de inte upp ämnet om en eventuell plats i Obamas stab för John McCain.

Strax innan mötet sa Barack Obama till reportar på plats att han och McCain skulle ha "ett bra samtal om hur vi kan arbeta tillsammans för att ordna upp landet". Han sa också att han planerade att tacka McCain för det jobb senatorn har gjort för landet.

På frågan om huruvida han skulle hjälpa Obama med förvaltningen svarade McCain: "uppenbarligen", enligt CNN.

Senast Obama och McCain framträdde tillsammans var i en debatt under den hårda kampanjen strax innan valet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.