Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Process: Politkovskaja

Nyheter | 18/11/2008 09:36

Utredningen av den mördade journalisten Anna Politkovskaya fortsätter.

Den ryska journalisten Anna Politkovskaja var en kritiker av den ryska regeringen, som hyllades för sin orädda nyhetsrapportering. För ungefär två år sedan mördades hon.

Mordet skapade stor uppståndelse och visade hur farligt arbetet för journalister var i landet. Men ännu har polisen inte gripit någon som beställde mordet på journalisten. Mannen som misstänks ha mördat Politkovskaya, Rustam Makhmudov, är på flykt.

Två av mannens bröder, Dzhabrail Makhmudov och Ibgragim Makhmudov, samt den förre polisen Sergei Khadzhikurbanov, inställde sig i rätten under måndagen.

Alla förnekar inblandning i mordet. Advokater till de svarande och till Politkovskajas familj ber nu om att rättegången ska vara öppen för allmänheten. De tror att det är det enda sättet att få rättvisa att skipas.

– Efter att ha hört åsikterna från båda sidor så har domstolen bestämt att inte tillmötesgå detta önskemål, sade domaren Yevgeny Zubov, enligt Sky News.

Enligt Zubov finns det material i målet som klassas som statshemligheter, skriver Sky News.

Skrivet av: