Hillary Clinton blir ny utrikesminister

Obama-folket granskar maken Bills stiftelse för att undvika jävssituationer.


Allt pekar på att förra presidentkandidaten Hillary Clinton tackar ja till erbjudandet om att bli ny amerikansk utrikesminister. Nyvalde presidenten Barack Obama sträcker ut en hand till sin tidigare rival för att bredda administrationen. Frågan har varit om hennes koppling till Bill Clintons stiftelse skulle stoppa henne från att ta posten. Men den frågan verkar snart vara utagerad.

Obamas medarbetare jobbar för högtryck med att granska Bill Clintons stiftelse, som fördelar miljoner till utvecklingsprojekt i Afrika, för att se att det inte finns några jävssituationer. Även om demokraterna inte tror att det kommer att bli något problem, skriver The Guardian.

Clinton skulle då bli den viktigaste rösten i utrikesfrågor och efterträda Condoleezza Rice. Efter att hon valdes in som senator för New York har hon inriktat sig på utrikes- och försvarsfrågor. Trots att hon stödde Irakkriget, är hon och Obama överens om att trupperna bör dras tillbaka.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inflationen i USA på väntad nivå

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.