Nigeria: Ännu en oljeledning sprängd

Rebellgruppen Mend har nu förstört ännu en oljeledning som tillhör Shell.


De militanta nigerianska Mend meddelade på lördagen att de förstört ännu en kraftig oljeledning som tillhör oljebolaget Shell. Attacken ska ha ägt rum i fredags kväll i den oljeproducerande delstaten Rivers State, uppger TT.

Uppgiften hade på lördagen inte bekräftats av oljebolaget, men om den stämmer innebär det att Mend (Rörelsen för Nigerdeltats frigörelse) bara den gångna veckan attackerat sammanlagt sex oljeledningar i Nigeria.

Enligt ett e-postmeddelande från Mend kommer rörelsen att "fortsätta varje dag att jaga oljeindustrin till dess att oljeexporten är lika med noll".

Förra helgen meddelade Mend att gruppen startar ett nytt "oljekrig". Enligt Mend provocerades man av en attack av Nigerias armé mot en rebellbas.

Nigeria är världens åttonde största oljeproducent och sedan 2006 bedöms Mend ha strypt det västafrikanska landets oljeproduktion med en fjärdedel.

Skrivet av:

Senaste nytt

Källor: Parter delvis överens om vapenvila

Systembolaget: Så straffas personal som råkat sälja alkohol till minderårig

Att arbeta på Systembolaget innebär ett stort ansvar då personalen i kassan varje dag måste hålla stenkoll på att ingen som handlar är under 20 år. Men vad händer då om det råkar hända?

Så påverkas Sveriges värnpliktiga av Nato

Snart är Sverige fullvärdig medlem i Nato. Vad betyder det för de tusentals unga svenskar som gör eller har gjort sin värnplikt? Vi reder ut några frågor med Pliktverket och Försvarsmakten.

Gunvor erkänner mutor – får mångmiljardböter

Oljebolaget Gunvor, med den svenske grundaren Torbjörn Törnqvist i spetsen, erkänner att bolaget under en rad år betalat mutor till regeringstjänstemän i Ecuador för att vinna kontrakt.

Ica-butiken larmar: "Lite väl mycket trams"

Under den senaste tiden har antalet butiksstölder ökat. En Ica-butik har fått nog och har gått ut med bild på personerna som utnyttjade butikens obemannade system.

Tyresö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

1 timme sedan
"Polis kontrollerar tre unga personer invid en förskola i Bollmora. Det ser ut som om de tre personerna beter sig underligt.", skriver polisen på sin hemsida.