Hundratals flickor sextrakasserades

- 20/11/2008, 17:14 -

550 unga män har gripts misstänkta för hundratals sexuella trakasserier under en dag i Egytens huvustad Kairo.

Egyptisk polis slog till mot masstrakasserierna på onsdagen. Över 550 unga män greps för att ha sextrakasserat flickor runtom i Kairo på en enda dag. Kvinnorättsorganisationen i Egypten (ECWR) kallar de obehagliga tendenserna för "samhällets cancer" och kräver att lagstiftningen skärps.

– Sexuella trakasserier är föräldrarnas största rädsla och det blir väldigt tydligt när anmälningarna kommer in, säger Farouk Lashin vid inrikesministeriet, till Al Arabiya.

Polisen gjorde tillslag mot internetcaféer som saknade tillstånd och hittade stora mängder pornografiskt material. Caféerna är tillhåll för unga män som skolkar från skolan. Lashin arbetar med en kampanj mot sexuella trakasserier i landet och säkerhetsmyndigheterna försöker lösa problemet från sitt håll med väpnade vakter.

– Det är därför det står utposterad säkerhetspersonal runtom i hela Kairo, runt skolor och universitet, tillägger Lashin.

Nu sätter organisationer och myndigheter press på regeringen för att förstärka lagstiftningen för att stoppa sexuella trakasserier i landet, skriver Al Arabiya. Men kanske behövs det mer än lagstiftning och beväpnad polis för att förändra attityder och beteenden.

Se inslag om trakasserierna i Egypten via Al Jazeera:

Från 2007

Skrivet av: