Departements-anställd i barnporrliga

- 21/11/2008, 06:00 -

Han arbetade med att bekämpa sexuella övergrepp. (TT)

En anställd vid ett norskt departement som ska ha jobbat med att bekämpa sexuella övergrepp misstänks för att ingå i en barnporrliga. Den norska polisen har kommit en barnporrliga på spåren med förgreningar i hela landet. Totalt är 19 personer misstänkta för barnpornografibrott.

– Flera av de misstänkta har erkänt, säger Cecilie Schøsser Mølle, vid sedlighetsroteln i Oslo polisdistrikt.

En av dem som erkänt är den 30-årige mannen som arbetar i ett departement. Han greps den 21 oktober och är misstänkt för att ha distribuerat stora mängder bilder och filmer som visar mycket grova övergrepp på små barn.

– Min klient har erkänt de aktuella förhållandena. Han inser att han gjort något mycket dumt och ångrar sig mycket, säger mannens advokat till Dagbladet.

Informationschefen på det aktuella departementet säger att mannen stängdes av från sitt arbete i onsdags. Departementsledningen har informerats av polisen.

Enligt informationschefen ska det inte ha påträffats något olagligt material på mannens arbetsdator eller på departementets servrar.

Polisen kunde rulla upp nätverket efter en anmälan mot en man i Oslo i somras. Bland de misstänkta personerna finns även en person med en framträdande position i en religiös organisation.

Cecilie Schøsser Mølle utesluter inte att fler kan komma att dras in i härvan. Männen i nätverket ska ha skickat bilder och filmer via mobiltelefoner med varandra. Det ska även ha påträffats filmer med övergrepp mot barn ända ner i spädbarnsåldern.

Skrivet av: