Åtta skadade i bombattack i Bangkok

Regeringen anklagas för att ligga bakom dådet. (TT)


Åtta regeringskritiska demonstranter skadades, varav en svårt, i en bombattack tidigt på lördagen i Bangkok.

Explosionen inträffade bara ett par dagar efter en granatattack mot demonstranterna som ockuperar ett regeringskansli i den thailändska huvudstaden. En person dödades och ytterligare 29 personer skadades.

Den senaste explosionen inträffade vid en vägspärr, utanför regeringskansliet, som är bemannad av vakter från den regeringsfientliga Folkalliansen för demokrati PAD, uppgav en talesman för räddningstjänsten.

PAD:s ledare Sondhi Limtongkul anklagade i torsdags landets regering för inblandning i bombdådet och manade till ett stort protestmöte mot den "mordiska" regeringen på lördagen.

Men premiärminister Somchai Wongsawat förnekade all koppling till attacken och sade att den skulle utredas av polisen.

PAD har i flera månader arrangerat protester mot regeringen, som de anklagar för att vara förre premiärministern Thaksin Shinawatras lakejer.

Sitt namn till trots vill PAD begränsa den thailändska demokratin och bara låta en del av parlamentets ledamöter väljas i allmänna val. PAD består av rojalister och folk från Thailands traditionella elit i Bangkok, medan regeringen har starkt stöd på landsbygden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.