Pakistan erbjuder hjälpsändning

Hittills 146 döda i terrorattacken, varav åtta utlänningar.


BOMBAY. Den indiska regeringen pekar ut Pakistan, och menar att terroristerna bakom dödsattackerna i Bombay har kopplingar till element i landet. Pakistan, å sin sida, väljer att förneka uppgifterna och erbjuder i stället hjälp till det krisdrabbade landet. Pakistans högsta chef för underrättelsetjänsten är beredd att åka till Indien och hjälpa till med utredningen.

Nio terrorister har hittills dödats i striderna, och ytterligare nio har gripits av polis. 146 människor har dött i anslutning till hotellena Oberoi och Taj Mahal. Utrikesminister Pranab Mukherjee säger att den preliminära utredningen tyder på att terroristerna har kopplingar till Pakistan.

– Jag kan inte gå in på detaljer samtidigt som utredningen fortgår. Innan utredningen är klar blir det svårt att säga varifrån de kommer och hur de tog sig hit, säger Mikherjee, enligt CNN.com.

Även Indiens premiärminister Manmohan Singh indikerar att terroristerna kommer från Pakistans största stad Karachi och han har i ett samtal påpekat detta för Pakistans premiärminister.

– Inte alla kan skjuta med en automatkarbin, inte alla kan kasta en handgranat på det sättet. Det är uppenbart att de har blivit tränade någonstans, säger en talesman från den indiska flottan, enligt CNN.com.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!