Palin är en digital superstjärna

Jättejämnt mellan Barack Obama och republikanernas förra vicepresidentkandidat.


Luften gick ur republikanerna då Barack Obama och Joe Biden stod som segrare i USA-valet. Men republikanernas vicepresidentkandidat Sarah Palin är fortfarande efterfrågad. Detta trots flera veckor efter valet dominerar Alaskaguvernören i antalet sökningar, i tevekanalerna och på videosajterna.

Den enda som är i närheten av Palins popularitet är nyvalde Obama. Ingen annan kommer i närheten. Under hennes första vecka som vicepresidentkandidat och framåt var hon mest eftertraktad på sökmotorn Lycos, och nu två veckor efter valet får hon se sig slagen av Paris Hilton, kändisen som presidentkandidaten John McCain försökte jämföra med Barack Obama.

Ny statistik visar att Palin nu rankas som fyra på Lycos lista, en placering under Obama.

– Folk söker fortfarande på henne i rekordtal. Hur sjukt är inte det? Obama är den nyvalde presidenten efter det mest historiska valet i alla tider och man tror ju att han skulle dominera i antalet sökningar och nu är han bara strax framför, säger Kathy O'Reilly, taleskvinna för Lycos till Politico.

Palin ligger i dagsläget tvåa, efter Obama, på America Onlines lista över mest sökta nyheter i år. Hon ligger fyra på Yahoos liknande lista - för övrigt den enda politikern på den.

– Det är makalöst att någon som borde ha försvunnit i bakgrunden efter valet inte bara skapar rubriker, utan också toppar i antalet sökningar på webben, säger O'Reilly.

Se Sarah Palin bli intervjuad under Thanksgiving nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!