Torsdag 2 Dec
Stockholm

Terroristerna hade inte tagit LSD

Efter terrordåden i Bombay publicerade många tidningar rena spekulationer. Bland annat skulle man ha funnit spår av LSD i terroristernas blod.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hur lyckades Bombayterroristerna hålla sig vid god vigör i tre dygn? LSD. Det hävdade den brittiska tidningen Daily Telegraph den 2 december.

– Vi hittade rester av kokain och LSD som senare hittades i deras blod, uppgav en myndighetsföreträdare för Daily Telegraph.

Orimligt kan tyckas med tanke på drogens psykedeliska effekter. LSD ger effekt någon gång mellan 15 och 120 minuter efter intag. Effekten håller i sig i upp till 15 timmar. Onekligen är man vaken. Men knappast förmögen att hantera både vapen och ett gisslandrama. LSD skapar en illusion av verkligheten och avstånd i djup i synfältet. Det blir svårt att urskilja saker man ser korrekt.

Också andra tidningsankor fick spridning i etablerade medier under de kaotiska första timmarna när nyhetsflödet hade svårt att urskilja sant från falskt.

Flera källor angav olika uppgifter gällande terroristernas nationalitet. Först sade man att brittiska män fanns bland gärningsmännen. Sedan var det pakistanier och helt plötsligt terrorister av alla möjliga nationaliteter.

Det fanns även skilda uppgifter kring hur attacken planerades och hur god terroristernas kännedom var om byggnaderna de stormade.

Så ta det du läser med en nypa salt och använd dig av ditt omdöme. Man klarar sig möjligen inte på LSD i tre dagar när man genomför en enorm terrorattack.

Så här blir man om man tar LSD:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela