Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Terroristerna tros ha fått hjälp

Nyheter | 05/12/2008 10:04

Våldsverkarna bakom attackerna i Indien tros ha haft medhjälpare från Bangladesh.

Efter attackerna Indien, där omkring 180 personer fick sätta livet till, spekulerar myndigheter och polis kring våldsverkarnas nätverk. Nu tror indiska säkerhetskällor att terroristerna fick hjälp från bangladeshiska medborgare för att kunna utföra dåden. Någon eller några har försett terrorgruppen med speciella SIM-kort för att inte spåras.

– De behövde personer på plats som kunde guida dem, säger Shuja Nawaz, som skrivit boken "Crossed Swords", om relationen mellan militären och politiken i Pakistan, till CNN.

Tidigare har indiska myndigheter riktat misstankar mot den militanta islamistgruppen Lashkar-e-Tayyiba (LeT) med fäste i Pakistan. Gruppen har nekat till inblandning i attackerna. Men den enda överlevande terroristen, uppger indiska myndigheter.

Pakistanska myndigheter tillbakavisar anklagelser om inblandning i attacken och spänningarna mellan Indien och Pakistan spädes nu på.

USA:s utrikesminister Condoleezza Rice för därför samtal med Indien och Pakistan för att få kontroll på det infekterade läget. Två av världens kärnvapenmakter befinner sig mitt i en politisk konflikt och det sista världen vill ha i dessa regioner är krig.

Skrivet av: