Onsdag 14 Apr
Stockholm

Hustler ska jaga svenska fildelare

Media Protector och advokater ska pressa internetleverantörer att lämna ut personuppgifter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hustler Europa, som är en del av amerikanska porrtidningen Hustler och världens största företag inom porrindustrin, har anlitat det kontroversiella antipiratföretaget Media Protector. I Ipredtider ska Media Protector jaga fildelare, som lägger upp upphovsrättsskyddat material på webben. Hot om böter ska nu göra att Hustler gör pengar av fildelning.

Media Protector övervakar IP-adresser, som förekommer i fildelningsnätverk som innehåller upphovsrättsskyddat material, genom sitt eget program Filewatch. Nu riskerar svenska fildelare, som sprider Hustlers material, att åka dit.

– Vi jobbar i dag med en hel del internationella rättighetsinnehavare och ledande produktionsbolag - inklusive Hustler, världens största porrföretag - och vi har upptäckt över 200 000 upphovsrättsintrång i bara Tyskland. Det här har lett till en helt annan medvetenhet där nästan varje internetanvändare vet att illegal fildelning inte kommer att undgå oupptäckt, säger Rainer Strassmeir, grundare och vd för Media Protector, till XBIZ.com.

Hans företag jobbar ungefär på samma sätt som Digiprotect, som för tillfället i samarbete med advokatbyrån Davenport Lyons i Storbritannien, söker av IP-adresser på stora fildelningsnätverk. Media Protector låter därefter advokater pressa internetleverantörer för att de ska lämna ut uppgifter om vilka personer som ligger bakom vilka IP-adresser.

Strassmeir menar att porrbolag som jagar fildelare kan göra större vinster än normalt.

– De produktionsbolag inom porrindustrin som har fått ett rykte för att aktivt skydda sitt material har fått se färre som fildelar illegalt. Detta leder naturligtvis till ökad försäljning, plus att de har åtnjutit en ny vinstvåg genom att effektivt övervaka upphovsrättsintrång, säger han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela