Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obamas handelsminister avgår

- 04/01/2009, 23:11 -

Bill Richardson i skumraskaffärer - avgår innan han ens har valts.

Barack Obama står inför nästa bakslag. Innan hans föreslagna handelsminister och förre presidentkandidaten Bill Richardson ens har tillträtt väljer han att avgå.

Richardson, som också är guvernör i New Mexico, misstänks för skumraskaffärer och är föremål för utredning där ett bolag har gjort affärer med hans hemstat. Kalifornienbaserade CDR Financial Products lyckades kamma hem avtal värda 1,5 miljoner dollar från den politiska ledningen i New Mexico, samtidigt som bolagets grundare och vd David Rubin donerade pengar till Richardsons kampanj. Åklagare utreder nu om det finns eller har funnits någon beroendesituation dem emellan.

Med risk för att utredningen skulle dra ut på granskningen, som senaten gör för att bedöma hans lämplighet som minister, väljer han att dra sig ur. Troligen skulle Obamaadministrationen få dålig media i allt från veckor till månader.

– Låt mig säga, utan missförstånd, att jag och min administration har agerat med besked på alla sätt och det kommer denna utredning att komma fram till. Men jag har kommit fram till att den pågående utredningen också skulle ha tvingat fram en ohållbar fördröjning under granskningsprocessen, säger Bill Richardson, i ett uttalande, enligt Fox News.

Enligt Politico.com accepterade Barack Obama avgången med ånger, och sa i ett uttalande att han ser fram emot Richardsons "framtida tjänster för vårt land och min administration". Och Richardson har sagt till Obama att han är beredd att tjänstgöra i framtiden på alla sätt Obama finner lämpligt.

Se MSNBC:s klipp om Bill Richardsons avgång nedan.

Skrivet av: