Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obama på plats i Washington

- 05/01/2009, 10:41 -

Tillträdande presidenten Barack Obama har inlett sitt nya liv.

Tillträdande presidenten Barack Obama inledde på söndagen sitt nya liv i Washington. Det började dystert med ett avhopp från hans ministerlista.

Obamas tilltänkte handelsminister Bill Richardson hoppar av innan hunnit tillträda, Anledningen är att en utredning om ett bolag som New Mexico, där Richardson är guvernör, har gjort affärer med riskerar att dra ut på tiden.

Obama måste nu snabbt hitta en ersättare som kan fylla platsen.

På söndagen tog han flyget från Chicago till sin nya hemstad Washington, där han hälsades av ett hundratal som ville lyckönska och några tiotal demonstranter som trotsade vinterkylan. Polisen satte upp cementbarriärer runt lyxhotellet Hays-Adams och höll nyfikna på ett kvarters avstånd.

Där ska presidentfamiljen bo till den 15 januari då de flyttar in i presidentens officiella gästbostad, Blair House, innan de tar Vita huset i besittning den 20 januari.

Hustrun Michelle och barnen Malia och Sasha anlände redan i lördags, eftersom de börjar i sin nya skola Sidwell Friends på måndagen.

Skrivet av: