Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

200 vapen stals vid militärrån

- 05/01/2009, 14:28 -

Omkring 200 gevär och pistoler stals vid rånet mot en militärbas på Själland.

Omkring 200 gevär och pistoler stals vid rånet mot en militärbas i Slagelse på Själland i helgen. Tre beväpnade rånare överföll tre vakter och tvingade dem att lämna över koden till larmet.

Överfallet skedde strax efter klockan tre natten till söndagen. Vakterna blev bundna till händer och fötter och övervakades av en av rånarna medan de båda andra försåg sig med vapnen från en av kasernens vapendepåer.

– Inga sprängämnen och ingen ammunition stals, understryker polisinspektör Fleming Madsen.

Det är ganska långt från vakten till depån så polisen antar att rånarna körde in en bil på kasernområdet. Men sannolikt hade de använt sig av flera bilar för att transportera den stora mängden vapen.

De stulna vapnen skulle användas av de danska soldater som förbereder sig för att resa till Afghanistan i slutet av januari eller i början av februari. De får nu nya vapen och får räkna med ytterligare skjutövningar före avresan.

Antvorskov Kaserne, där vapenstölden inträffade, förstärkte vakten efter rånet. Överste Ib Hedegaard Sörensen, som är kommendant på basen, tror att det är omöjligt att gardera sig helt mot liknande överfall.

– Om folk har tillräckligt med onda avsikter och är tillräckligt beväpnade så är det inte möjligt att gardera sig mot rån, säger han.

Skrivet av: