200 vapen stals vid militärrån

Omkring 200 gevär och pistoler stals vid rånet mot en militärbas på Själland.


Omkring 200 gevär och pistoler stals vid rånet mot en militärbas i Slagelse på Själland i helgen. Tre beväpnade rånare överföll tre vakter och tvingade dem att lämna över koden till larmet.

Överfallet skedde strax efter klockan tre natten till söndagen. Vakterna blev bundna till händer och fötter och övervakades av en av rånarna medan de båda andra försåg sig med vapnen från en av kasernens vapendepåer.

– Inga sprängämnen och ingen ammunition stals, understryker polisinspektör Fleming Madsen.

Det är ganska långt från vakten till depån så polisen antar att rånarna körde in en bil på kasernområdet. Men sannolikt hade de använt sig av flera bilar för att transportera den stora mängden vapen.

De stulna vapnen skulle användas av de danska soldater som förbereder sig för att resa till Afghanistan i slutet av januari eller i början av februari. De får nu nya vapen och får räkna med ytterligare skjutövningar före avresan.

Antvorskov Kaserne, där vapenstölden inträffade, förstärkte vakten efter rånet. Överste Ib Hedegaard Sörensen, som är kommendant på basen, tror att det är omöjligt att gardera sig helt mot liknande överfall.

– Om folk har tillräckligt med onda avsikter och är tillräckligt beväpnade så är det inte möjligt att gardera sig mot rån, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.