Tioåring gripen med leksakspistol

Arresterades för vapeninnehav och terrorism - för en knallpulverpistol.


En tioårig pojke i amerikanska Newton County, Georgia, blev arresterad på grund av en knallpulverpistol. Nu hotas pojken av relegering från skolan och ungdomsfängselse.

– Jag borde aldrig ha tagit med mig pistolen till skolan ens en gång, säger pojken till lokaltidningen 11alive.

Pistolen det handlar om är en knallpulverpistol, en leksak, som hans mamma köpte till pojken på den lokala stormarkanden för 45 kronor.

– Den fanns på leksaksavdelningen, precis bredvid cowboyhattarna. Det var en sån han ville ha eftersom den såg ut precis som de som användes i amerikanska inbördeskriget, om vilket han läste om i femteklassen i skolan, berättar pojkens mamma.

Under onsdagskvällen, efter skolan, rusade plötligt sex polismän in i deras hem. De trängde sig på och frågade upprepade gånger var pistolen fanns. Och de kallade pojken en lögnare, arresterade honom och tog hans fingeravtryck.

En av polismännen säger att pojken hade hotat andra barn på skolbussen och i grannskapet med pistolen, vilket pojken själv förnekar.

Pojken anklagades för vapeninnehav på skolområdet, samt för terroristhandlingar och hot.

Orsaken till polisens attack mot huset var att pojkens vänner sett hans pistol och trott att den var riktig, och att han på allvar planerat skjuta folk med den.

Trots denna händelse står den tioåriga pojkens framtidsdrömmar fast förankrade. Han tänker bli polis när han blir stor, skriver 11alive.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!