Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blair: Vapenvila om smuggel stoppas

- 06/01/2009, 12:39 -

Tony Blair tror att vapenvila är möjlig om vapensmuggling till Hamas stoppas.

En omedelbar vapenvila i Gazaremsan är möjlig om vapensmugglingen till Hamas genom tunnlar från Egypten kan stoppas. Det bedömer Tony Blair, den så kallade Kvartettens Mellanösternsändebud.

– Jag tror att det handlar om tydliga åtgärder för att kapa leveranserna av vapen och pengar genom tunnlarna från Egypten till Gaza, säger Blair till det brittiska etermediebolaget BBC.

– Annars tror jag att man går mot en mer utdragen kampanj.

Israels premiärminister Ehud Olmert har avvisat krav på vapenvila i konflikten med Hamas av den franska presidenten Nicolas Sarkozy.

Sarkozy och Olmert samtalade i går när presidenten anlänt till Mellanöstern för en fredsmäklarresa.

Resultatet av operationen måste bli att Hamas inte bara slutar skjuta. Hamas ska inte kunna skjuta alls längre, svarade Olmert.

Israeliska diplomater bedriver ett intensivt arbete för att hindra att säkerhetsrådet samlas som planerat i dag för att diskutera kriget mot Gazaremsan, skriver Israels största tidning Yedioth Ahronoth på nätet.

Avsikten är att förhindra ytterligare internationella påtryckningar mot landet om att avbryta de militära insatserna i Gazaremsan.

Skrivet av: