Feta flygvärdinnor sparkade i Indien

"Flygvärdinnorna är exceptionellt överviktiga, och de vägrar banta."


INDIEN. Det statligt ägda flygbolaget Air India har beslutat att sparka nio flygvädinnor eftersom de var alldeles för feta.

– Alltför överviktiga har nedsatta reflexer och det kan påverka rörigheten som krävs för att utföra nödåtgärder, säger en talesperson för Air India till BBC.

Det började i somras då flygbolaget, som tidigare gått ut med att de inte kommer anställa personer med dålig hygien och hy, nekade kvinnorna till lufttjänstgöring. Domstolen i New Dehli ansåg att flygbolaget hade rätt.

De senaste dagarna har det dock inte funnits något jobb på marken för flygvärdinnorna som nu, utan förvarning, fått sparken. Trots att kvinnorna inte jobbat som flygvärdinnor på två år fortsätter de slåss för sina rättigheter.

Deras advokat Arvind Sharma säger till BBC att ärendet nu hamnat hos Indiens överdomstol.

Se reklam för Air India:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.