Fredrik Reinfeldt närvarade också tillsammans med stats- och regeringschefer från 46 andra länder.
1 av 2
Fredrik Reinfeldt närvarade också tillsammans med stats- och regeringschefer från 46 andra länder. - Foto: Christian Lutz/AP/SCANPIX
USA:s president Barack Obama på väg till mötet om kärnvapen i händerna på terrorister.
2 av 2
USA:s president Barack Obama på väg till mötet om kärnvapen i händerna på terrorister. - Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Obama: al-Qaida nära kärnvapen

President Barack Obama har bjudit in Fredrik Reinfeldt och andra prominenser till Washington till ett möte om kärnvapenterrorism.


WASHINGTON. När USA:s president, Barack Obama, på måndagen inledde ett möte för stats- och regeringschefer från 47 länder om kärnvapenterrorism pekade han finger åt USA:s nemesis - terrornätverket al-Qaida, som Obama menar att det är alldeles för tidigt att räkna ut.

– Vi vet att organisationer som al-Qaida är i färd med att försöka skaffa kärnvapen – ett massförstörelsevapen som de inte tvekar att använda, sa Obama.

I två dagar ska världens ledare, bland dem statsminister Fredrik Reinfeldt, umgås i den amerikanska huvudstaden för att diskutera hur världen kan skydda sig mot kärnvapenterrorism.

Obama hoppas på gemensamma åtgärder för att inom fyra år "säkra" allt det material i världen som skulle kunna användas för att tillverka atombomber av olika slag.

/
/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!