Obama rivstartar med Mellanöstern

Finanskrisen får stå tillbaka för israeler och palestinier.


Barack Obama tänker ta itu med krisen i Mellanöstern så fort han tillträtt som president den 20 januari. Han håller på att samla kring sig medarbetare som ska ta ett helhetsgrepp på konflikten, säger han.

– Det jag gör just nu är att jag sätter samman en grupp så att vi den 20 januari, från och med dag ett, har det bästa folk som finns att tillgå som omedelbart ska engagera sig i fredsprocessen i Mellanöstern som helhet, sa Obama på söndagen i en intervju för ABC News.

Han lovade att samarbeta med "alla aktörerna" så att "både israeler och palestinier kan få sina förväntningar infriade".

Obama utlovade också en ny inställning till Iran som ska bygga på både respekt och krav. Han medgav att Iran blir en av de största utmaningarna för hans regering.

Se Obama introducera sin ekonomiska plan nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.