Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gaybiskop ska leda bön på Obamafest

Nyheter | 13/01/2009 01:21

Gene Robinson, öppet homosexuell biskop i anglikanska kyrkan, ska leda bönen som inleder festen i samband med att Barack Obama svärs in som president.

Gene Robinson, öppet homosexuell biskop i anglikanska kyrkan, ska leda bönen som inleder festen i samband med att Barack Obama svärs in som president. Evenemanget, dit Hollywood-stjärnor och andra celebriteter bjudits in, kommer att direktsändas i tv över hela USA.

Nyheten om att Robinson valts att leda partybönen kommer sedan den amerikanska gayrörelsen rasat över att Obama valt den konservative pastorn Rick Warren att leda bönestunden vid själva presidentinstallationen den 20 januari.

Warren är känd för att vara emot abort och han stödde det förbud mot äktenskap mellan homosexuella som i november röstades igenom i Kalifornien.

Gene Robinson gick ut offentligt med sin homosexualitet 1986. 2003 valdes han till biskop. Sedan ett tidigt äktenskap har han två döttrar.

Gene Robinson om varför Gud accepterar homosexuella:

Skrivet av: