Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Italiensk maffia hyllas på Facebook

- 12/01/2009, 18:16 -

Ledande maffiabekämpare i Italien uttrycker oro över Cosa Nostras ledare hyllas på Facebook.

Ledande maffia-bekämpare i Italien uttrycker oro över ett antal sidor på Facebook där några av Cosa Nostras ledare, med mord och andra allvarliga brott på sina samveten, hyllas.

Fanklubbar för fängslade bossar som Bernardo Provenzano, som greps 2006 efter nära 40 år på rymmen, och Toto Riina, som greps 1993, har lockat hundratals unga beundrare på den sociala nätverkssajten.

– Det som bekymrar oss är att den stora majoriteten av personer som anslutit sig till de här grupperna är unga, säger Tonio Dell'Olio, ledare för gruppen Libera, som arbetar för att bekämpa maffians inflytande i samhället.

En av de mest högljudda kritikerna mot Facebook-sidorna är Rita Borsellino, syster till en domare som mördades av maffian på 90-talet på order av Riina och Provenzano. Hon menar att precis som det är olagligt att försvara nazisterna och fascisterna, borde det vara olagligt att hylla eller försvara maffian.

Skrivet av: