Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Upplagt för krig när maffian släpps

Nyheter | 26/04/2009 12:48

Sex av världens mäktigaste maffiabossar frisläpps från fängelse samtidigt.

FBI förutspår ett blodbad på New Yorks gator när sex av världens mäktigaste maffiabossar släpps fria från fängelse inom loppet av bara några månader.

– Först väntar vi oss en brutal maktkamp där de frisläppta kommer försöka återta makten från dem som tagit deras plats under åren de varit borta. Sedan förväntar vi oss en serie av slag mellan familjerna. Och när dammet lagt sig, med hierarkierna återetablerade, kommer det se ut som förut igen, minst sagt, säger en äldre FBI-agent.

Alla de sex männen hade nyckelroller i New Yorks fem kriminella "familjer" innan de fängslades för företeelser som svindleri, utpressning och anstiftan till mord.

Minst ett dussin ytterligare underhuggare kommer också frias detta år.

Maffiafamiljerna Gambino, Bonanno, Colombo, Genovese och Luchese har alla fallit samman under de senaste två åren. Inträdesreglerna har lättats upp så att "krigare" kommer in genom att kunna visa bara ett vagt italienskt släktskap - och att mörda är inte längre en förutsättning för att bli invald.

– Disciplinen har kollapsat i alla de fem familjerna under de senaste två åren, säger FBI-agenten och fortsätter:

– De har tappat i ledarskap och det finns maffia-anknutna på gatorna som hellre skulle förbli oberoende än att bli upptagna i familjerna, eftersom det inte finns så mycket ära kvar i att vara med i maffian längre. Plus att de får bättre kontroll över finanserna, snarare än att behöva dela med sig av varje kriminellt jobb de gör upp i kedjan till ett antal ledare, underhuggare och gudfädrer.

De sex stora som ska släppas är Domenico ‘Italian Dom’ Cefalu, George ‘Big Georgie’ DeCicco, Joseph ‘Joe C’ Caridi, Benedetto Aloi, Matthew ‘Matty the Horse’ Ianniello och Anthony ‘Fat Anthony’ Rabito.

Utöver dessa herrar ska även flera andra tunga maffiabossar släppas under våren. Många förväntas gå direkt in på sina gamla maktpositioner.

– Ingen av dem lär vara glad över hur saker har skötts medan de suttit inne och maffiakillarna kommer darra i sina dyra italienska skor av bara tanken på att dessa herrar kommer tillbaka för att ta makten igen, säger FBI-agenten enligt Daily Express.

Skrivet av: