Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gromning är "överdrivet"

Nyheter | 14/01/2009 19:04

Doktor: För barnen som faller dit blir livet aldrig sig likt.

Föräldrar, ni kan lugna er. Det är större chans att ditt barn råkar ut för mobbning av barn från samma ålder, än att de ska stöta på en nätpedofil.

Harvardbaserade The Internet Safety Technical Task Force, ISTTF, släpper i morgon en rapport som beställts av 49 stycken statsåklagare i USA. Enligt denna är nätgroming inte så omfattande som man hittills trott.

I utredningen har ISTTF tittat på omfånget av faror som barn kan råka ut för på olika sociala communities såsom MySpace och Facebook. De har kommit fram till att det mest handlar om "moralpanik" från föräldrarnas sida. Det är mycket större chans att barnen blir utsatta för mobbning av barn i samma ålder, både online och offline, skriver McClatchydc.

– Det här visar att sociala nätverk inte är så farliga platser ändå, säger John Cardillo, chef för Sentinel Tech Holding som för data över sexuella övertramp på nätet, och fortsätter:

– Sociala nätverk på internet fungerar ungefär som de gör i verkliga sociala träffar. Oftast ansluter sig rätt folk av rätt orsaker, säger Cardillo.

Men alla är inte lika glada över rapporten eftersom den "nedvärderar faran".

– Barn blir antastade varje dag på internet. En del faller dit och för dem blir livet tragiskt, säger doktor Richard Blumenthal, som tvingades sitta med i utredningen, skriver New York Times.

Skrivet av: