Minst sju döda när kyrkotak rasade

- 19/01/2009, 06:45 -

Brandmän i Sao Paulo arbetade i morse med sökandet efter kroppar.

Brandmän i Brasiliens största stad Sao Paulo arbetade på måndagsmorgonen med sökandet efter kroppar i en kyrka där taket kollapsade på söndagskvällen. Minst sju kyrkobesökare dödades och 57 skadades.

Gator framför den evangeliska kristna kyrkan i Cambuci i Sao Paulos södra förorter var fulla av brandbilar och ambulanser. Poliser höll nyfikna på avstånd med hjälp av avspärrningar samtidigt som kroppar drogs fram ur byggnaden och fördes bort i ambulanser. I en närbelägen butik fick anhöriga tröst och stöd.

Räddningsarbetare fruktar att fler kroppar kan komma att hittas i rasmassorna.

Enligt vittnen var det taket i kyrkan som kollapsade vid 23-tiden (svensk tid) på söndagskvällen. Då befann sig cirka 400 personer i kyrkan.

Varför takat rasat in var inte känt. Kyrkan har nyligen renoverats och de senaste dagarna har tungt regn fallit över den brasilianska megastaden.

I Brasilien och utomlands var kyrkan känd för att fotbollsstjärnan Kaka gifte sig där i december 2005.

Från gatan kunde förödelsen inne i byggnaden inte ses; väggarna stod fortfarande kvar och vita skynken hade hängt upp för att hindra insyn. Men på tv-bilder tagna från en helikopter syntes mörka högar av betong och metallbjälkar ligga utspridda över kyrkogolvet.

Skrivet av: