Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minst nio döda när kyrkotak rasade

- 19/01/2009, 23:48 -

Omkring 600 personer befann sig i kyrkan.

Nio kvinnor omkom och ytterligare 113 personer skadades, när taket till en kyrka störtade in under en gudstjänst i Brasiliens största stad Cambuci.

Det var i söndags taket rasade på den evangeliskt-kristna kyrkan i Cambuci i Sao Paulos södra förorter. På måndagen, ett dygn efter olyckan, letade räddningsmanskap fortfarande igenom rasmassorna efter eventuella offer.

Chefen för räddningstjänsten sade dock att det var praktiskt taget omöjligt att någon skulle ha blivit kvar under rasmassorna.

Omkring 600 personer befann sig i kyrkan när raset ägde rum. Varför taket rasat in var inte känt. Kyrkan har nyligen renoverats och de senaste dagarna har tungt regn fallit över den brasilianska megastaden. Det yngsta offret var 15 år gammalt och det äldsta 80 år, uppger CNN.

– Jag hörde ett mullrande, som ett oväder, och sedan föll hela taket in, berättade den 17-årige kyrkobesökaren Felipe Guimaraes för tidningen O Estado de S. Paulo.

Vittnen sade också till medier att panik hade utbrutit efter raset.

I Brasilien och utomlands var kyrkan känd för att fotbollsstjärnan Kaka gifte sig där i december 2005.

Från gatan kunde förödelsen inne i byggnaden inte ses; väggarna stod fortfarande kvar och vita skynken hade hängt upp för att hindra insyn. Men på tv-bilder tagna från en helikopter syntes mörka högar av betong och metallbjälkar ligga utspridda över kyrkogolvet.

Skrivet av: