Minst nio döda när kyrkotak rasade

Omkring 600 personer befann sig i kyrkan.


Nio kvinnor omkom och ytterligare 113 personer skadades, när taket till en kyrka störtade in under en gudstjänst i Brasiliens största stad Cambuci.

Det var i söndags taket rasade på den evangeliskt-kristna kyrkan i Cambuci i Sao Paulos södra förorter. På måndagen, ett dygn efter olyckan, letade räddningsmanskap fortfarande igenom rasmassorna efter eventuella offer.

Chefen för räddningstjänsten sade dock att det var praktiskt taget omöjligt att någon skulle ha blivit kvar under rasmassorna.

Omkring 600 personer befann sig i kyrkan när raset ägde rum. Varför taket rasat in var inte känt. Kyrkan har nyligen renoverats och de senaste dagarna har tungt regn fallit över den brasilianska megastaden. Det yngsta offret var 15 år gammalt och det äldsta 80 år, uppger CNN.

– Jag hörde ett mullrande, som ett oväder, och sedan föll hela taket in, berättade den 17-årige kyrkobesökaren Felipe Guimaraes för tidningen O Estado de S. Paulo.

Vittnen sade också till medier att panik hade utbrutit efter raset.

I Brasilien och utomlands var kyrkan känd för att fotbollsstjärnan Kaka gifte sig där i december 2005.

Från gatan kunde förödelsen inne i byggnaden inte ses; väggarna stod fortfarande kvar och vita skynken hade hängt upp för att hindra insyn. Men på tv-bilder tagna från en helikopter syntes mörka högar av betong och metallbjälkar ligga utspridda över kyrkogolvet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.