Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jubel i Obamas kenyanska by

Nyheter | 20/01/2009 20:57

Kenyaner och turister stämde upp i jubel i den by där Obamas far föddes.

När den nye amerikanske presidenten avlade sin ämbetsed, stämde tusentals kenyaner och utländska turister upp i samfällt jubel i den afrikanska by där Barack Obamas far föddes.

– Nu kan vi verkligen vara säkra på att han faktiskt vann och att han är Förenta staternas president. Fram till nu var det svårt att ens föreställa sig det, sade Julius Omondi, som bor i Kogelo.

3 000 människor, tre gånger så många som byns egen befolkning, gjorde ett kort avbrott i fyra dagars festande för att se installationsceremonin i Washington på en stor tv-skärm. 30-åriga Josephine Awuor sade att Obamas tillträde till världens mäktigaste post hade förändrat hennes liv.

– Jag vill be för ett långt och produktivt liv för Obama som president. Vi som bor här i Kogelo kan leva med öppna sinnen och ögon för nu känner vi oss inte längre så små, inte längre lika värdelösa, sade hon.

Många kenyaner från hela området vid Victoriasjön tog ledigt från jobbet på tisdagen för att samlas i den lilla byn. De jublade varje gång Obama dök upp på tv-skärmen - medan en grupp skolpojkar hötte med sina skor mot rutan varje gång George Bush skymtade förbi.

Skrivet av: