Kennedy kollapsade av utmattning

Senator Ted Kennedy rapporteras må bra men ska stanna över natten.


Senator Ted Kennedy kollapsade under tisdagens lunch i Washington med den nye presidenten Barack Obama. Senare rapporterades från sjukhuset att han mådde bra.

Ted Kennedy, den siste nu levande brodern till förre presidenten John F Kennedy, fördes ut på bår till en väntande ambulans efter kollapsen. Hans kropp skakade av konvulsioner.

Senare meddelade Washington Hospital Center dit Kennedy förts att han var vid medvetande och mådde bättre.

– Efter undersökningar tror vi att kollapsen helt enkelt berodde på utmattning, sade chefsläkaren på sjukhuset Edward Aulisi.

Senator Kennedy är vaken, talar med sin familj och sina vänner och mår bra. Han kommer att stanna på sjukhuset för observation under natten och får åka hem i morgon, sade han.

Presidenten uttryckte i samband med lunchen sin oro för den demokratiske veteranpolitikerns hälsa.

– Jag skulle ljuga för er om jag inte sade att just nu är en del av mig med honom. Och jag tror att det gäller oss alla.

Kennedy opererades under fjolåret för en hjärntumör. Han var sjukskriven från juli men återkom till senaten i november.

Den 76-årige Massachusettssenatorn sade då att han blivit upplyft över att Obama valts till "vår 44:e president".

Kennedy sade att han skulle börja arbeta med en av sina hjärtefrågor, en sjukvårdsreform, så fort Obama hade tillträtt i januari.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.