Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män på drift åt fågelspyor

Nyheter | 21/01/2009 11:30

De överlevde tack vare regnvatten och uppkastningar från förbipasserande fåglar.

De två burmesiska män som i 25 dagar flöt omkring i ett stort isskåp i havet utanför Australien överlevde tack vare regnvatten och uppkastningar från förbipasserande fåglar.

För en australisk tidning har männen berättat att de bara drack regnvatten och åt små fiskar som kastats upp av sjöfåglar sedan deras thailändska fiskebåt förlist i höga vågor den 23 december, förmodligen i indonesiskt vatten.

Via en tolk berättade en av dem att de inte ätit någonting under tio dagar.

– Sen kom två stora sjöfåglar och kräktes upp lite småfisk, ungefär sex eller sju stycken, och det var allt.

Männen, 22 och 24 år gamla, räddades av en helikopter i lördags. De intervjuas fortfarande av australiska immigrationsmyndigheter som hoppas på att få klarhet i hur de kom att driva runt i de hajtäta vattnen utanför landets norra kust.

Enligt myndigheterna kommer det att ta flera dagar att fastställa männens nationalitet och flyktingstatus. Samtidigt har läkare som undersökt männen uttryckt tvivel kring deras närmast osannolika överlevnadsberättelse, då de efter omständigheterna varit i påfallande bra skick.

Skrivet av: